Sygeplejeuddannelsen i Aalborg

Det vil være i Aalborg, at min uddannelse kommer til at foregå. Derfor tænkte jeg, at jeg lige ville skrive lidt om uddannelsen, så andre, der evt. kunne være interesserede, kan få glæde af lidt info!

Rent geografisk foregår det på University College. Uddannelsen er det det, der hedder en professionsbachelor, og den tager sammenlagt 3,5 år – inkl. 5 gange 10 ugers praktik perioder. Undervisningen kommer til at indebære bl.a. Fysiologi, Biokemi, Psykologi, Undersøgelsesmetoder, Ledelsesstrategi og meget mere!

Spændende – ikke? 🙂

I Aalborg er der 192 pladser. Det er relativt mange. Sygeplejerskeuddannelsen er så også en af de mest efterspurgte uddannelser, så relativiteterne skal jo helst passe sammen!

For at komme ind på en sygeplejeuddannelse kræves der enten en gymnasial uddannelse (dog ingen niveau-krav for bestemte fag) eller tidligere erfaring i sundhedssektoren – det giver nemlig mulighed for at søge via kvote 2.

Når man først er blevet uddannet som sygeplejerske, er der et uendeligt antal muligheder! Børneafdeling, skadestue, hospice – eller måske endda nødhjælpsarbejde i udlandet?

Man skal simpelthen gøre op med sig selv, hvad man brænder allermest for! Personligt tænker jeg allerede nu, at mit liv måske skal lægges på enten børneafdelingen eller som hjemmesygeplejerske.

Min personlige historie gør, at jeg har et specielt forhold til begge del – det kommer i nogle blogindlæg på et tidspunkt:)

Man kan jo også videreuddanne sig, hvilket jo altid er en super fin ting! Man kan tage forskellige Mastere eller kandidater, eller man kan specialisere sig inden for f.eks. psykiatrien. Hvilket jo må være rigtigt interessant og udfordrende.

Studiestart er i september måned, og uddannelsen er selvfølgelig berettiget til SU!:)

Sygeplejeuddannelsen i Aalborg

Sygeplejeuddannelsen i Aalborg

(Visited 323 times, 1 visits today)