Nu skal I lige høre noget…

Jeg faldt over noget sindssygt på Facebook i dag. Nemlig begrebet “Lotusfødsel”.

Kender I det?

Jeg gjorde ikke.

Helt grundlæggende er det lidt henad sen afnavling, som I måske har hørt om. Normalt bliver naglestrengen klippet kort efter fødslen, bla. så der hurtigt kan tages prøver af den for at få  noget at vide om barnets tilstand. Men ved sen afnavling venter man med at cutte snoren til, den selv holder op med at pulsere… efter nogle minutter. På den måde sikrer man, at den vigtige blodtilførsel fra moderkagen til barnet ikke pludselig stoppes.

Det der med lotusfødsel er så at tage det endnu længere ud.

Der venter man simpelthen flere dage med afnavlingen. Det vil sige, at man sådan set har moderkagen “på slæb”  i 3 – 7 døgn, inden navlesnoren selv falder af! Derfor er det meningen, man skal blive i sengen, så man ikke render rundt med en moderkage i taksen!

Jeg  er faktisk meget åben over for det, og jeg kan virkelig godt se idéen – læs mere lige her om de tekniske ting ved det – men jeg tænker bare, rent hygiejnemæssigt. Det er da lidt ulækkert med en moderkage, der ligger og rådner!!? Og hvad med infektionsrisiko for barnet?

Ja, jeg har min skepsis, men jeg synes faktisk også, det er rigtigt smukt. Ihvertfald tænker jeg, at sen afnavling er noget, vi bestemt skal gøre ved næste barn:)

Lidt faglige detaljer...

(Visited 206 times, 1 visits today)