Jeg klager over systemet

studerende

Dette er et indlæg der kommer til at være rent klage og nok ikke så konstruktivt… Desværre. Men jeg håber du vil læse med alligevel og komme med dit input i kommentarerne!

Noget jeg har lagt mærke til på det seneste er, at rigtig mange unge fra uddannelserne gerne vil arbejde som vikar. De kan tage et kursus når de er under uddannelse, og derved få lov at overtage når vi mangler et par hænder på afdelingerne. Det er rigtig rart, de lærer en masse og hjælper faktisk meget. Jeg har på det sidste lagt mærke til at der er lidt forskel i HVORFOR de er her. Jeg mener, pengene de får betalt har altid været et rigtig stort plus, og de er også glade for erfaringen. Nu er der dog mere fokus på at de skal have hverdagen til at køre rundt.

At læse medicin er IKKE nemt. Det koster også rigtig meget for bøgerne, og jeg snakkede med en ung kvinde forleden som virkelig satte tingene i perspektiv. Hun bor hjemme, selvom hun har været på ventelister til boliger siden hun var 15. Det betyder at hun får SU for hjemmeboende, dvs. omkring 900 kroner om måneden. Hun betaler selv sit ungdomskort som koster 600 om måneden. Ret chokeret hørte jeg hvordan hun fortalte at hun havde brugt rigtig meget af sin opsparing, som burde gå til et hjem i fremtiden, på at få råd til bøger til studiet. Hun nægtede et lån, men var ved at nå sin grænse, indtil hun fandt ud af at tjene penge igennem det her arbejde.

Det er ufatteligt. Selv hvis hun havde alle 900 kroner om måneden, ville det langt fra være nok til at købe bøger. Hun vil kun have råd til én bog per semester på den måde…

(Visited 182 times, 1 visits today)